Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SUFLET Z RYŻU I RYB

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3/4 szklanki
FILETY Z RYBY WG UZNANIA 400 G
cebula 1 SZT
SÓL,PIEPRZ W ZIARNACH wg uznania
zielony groszek 1 PUSZKA
jajko 3 SZT
margaryna 2 ŁYŻKI
żółty ser starty 3 ŁYŻKI

Przepis i sposób przygotowania na: SUFLET Z RYŻU I RYB

RYŻ UGOTOWAĆNA SYPKO, CEBULĘ POKROIĆ NA ĆWIARTKI I WŁOŻYĆ DO GARNKA Z 1 LITREM WODY Z SOLĄ.ZAGOTOWAĆ Z DODATKIEM ZIAREN PIEPRZU.WŁOŻYĆ FILETY I NA MAŁYM OGNIU GOTOWAĆ DO PONOWNEGO WRZENIA.OSĄCZYĆ.BIAŁKA ODZIELIĆ OD ŻÓŁTEK,UBIĆ SZTYWNO PIANĘ,DODAWAĆ DO NIEJ KOLEJNO DELIKATNIE MIESZAJĄC ŻÓŁTKA,OSTUDZONY RYŻ,ROZDROBNIONE FILETY,ODSĄCZONY GROSZEK,POSIEKANĄ ZIELONĄ PIETRUSZKĘ.WŁOŻYĆ DO NACZYNIA ZAROODPORNEGO,POSYPAC SEREM,SKROPIC MARGARYNĄ I PIEC 20 MIN W 170 STOPNIACH.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.10.2012 19:37
też ciekawy...
Justyna37 17.04.2012 13:39
mniam
[email protected] 27.02.2012 16:37
bez konkurencyjny
gosia47-47 02.10.2011 08:59
mniam
Edyta31 24.08.2011 23:44
genialnie :)
Halusia 15.06.2011 06:37
Pyszniuśkie!
Bożena13 16.01.2011 15:36
wyśmienite!
Ania67 28.12.2010 09:34
Fajne
mehia 28.10.2010 20:00
extra :)
Aleksandra54 06.08.2010 16:53
Smaczne!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak