Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki pod kruszonką na kruchym spodzie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna kostka
jajko 2
żółtko jajek
mąka 2,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
proszek do pieczenia łyżeczka
śliwki ok 70dag
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki pod kruszonką na kruchym spodzie

Kruszonka:
masło 1/4 kostki
żółtko
cukier waniliowy opakowanie
cukier 0,5 szklanki
mąka niepełna szklanka

Margarynę posiekać nożem, dodać jajka i żółtko oraz powoli wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier. Zagniatać ciasto. Gotowe zawinąć w folię i schować do lodówki. Owoce umyć, wypestkować. Ciastem wylepić formę do pieczenia. Na wierzch ułożyć gęsto połówki śliwek i obsypać je mąką oraz cukrem cynamonowym.
Z podanych wcześniej składników przygotować kruszonkę i posypać nią ciasto (porwać/ zetrzeć na tarce). Zapiec w 180stopniach ok 40min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 02.11.2011 23:29
kawałek ciasta z każdej strony wygląda równie zachęcająco :)
agnieszka189 26.10.2011 15:51
uwielbiam takie cisto
Jolanta40 11.10.2011 08:25
coś co lubię
Magdalena80 05.10.2011 22:29
apetycznie wygląda
Agnieszka_B 25.09.2011 06:49
Jak dla mnie - pyszny ideał:)
agnieszka137 21.09.2011 12:53
szybko i smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak