Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 50 gram
ser feta 100 gram
jabłko 1/2 sztuki
pomidor 1 sztuka
ocet sherry 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
ketchup 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą

Ser, cebulę i pomidora pokroić w kostkę, jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do nich rukolę. Ocet wymieszać z cukrem, musztardą, ketchupem i olejem. Sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać. Nie soliłam sałatki, bo ser feta jest dość słony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 04.11.2011 15:48
uwielbiam
ilka_86 23.09.2011 09:10
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak