Sposób przygotowania

Z 1 kostki palmy, 1 szklanki cukru, 2 żółtek, mąki, proszku do pieczenia i kakao zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części, włożyć każdą osobno do woreczka i do zamrażalnika na ok.2 godziny. Po tym czasie jedną część zetrzeć na tarce na wysmarowaną blachę. Serki waniliowe wymieszać z budyniem, 1 i 1/2 szklanki cukru, 3 żółtkami i 1/2 kostki palmy (roztopionej). Na koniec dodać pianę ubitą z 5 białek. Wymieszać, wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok.1 godzinę w 180 stopniach.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    uwielbiam taki sernik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    uwielbiam taki sernik
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pychota :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    super jest ten sernik i pyszny kiedyś robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ale pysznie wygląda!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !