Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blackberry, rhubab and apple crumble

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
jeżyny 200 gr
rabarbar 450 gr
brązowy cukier 130 gr
mąka razowa 150 gr
masło 25 gr
płatki owsiane 50 gr
cynamon Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Blackberry, rhubab and apple crumble

1. Rozgrzać piekarnik do 180 ° C
2. Zmieszać razem jeżyny, pokrojony rabarbar i jabłka i posypać cukrem i cynamonem. Umiećić do formy na ciasto.
3. By zrobić kruszonkę, trzeba mąkę i cynamon ) do dużej miski, dodać masło i, używając opuszków palców, pocierać ją. Nie należy wcierać za dużo. Dodać owsiankę, cukier i wymieszać do połączenia.
4. Posypać kruszonką (crumble) na zmieszanych owocach i piec ok 35-40 min. do uzyskania złotego koloru krusoznki.
Serwować najlepiej z custardem (budyniem), lub lodami i bitą śmietaną, wg uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martyna94 03.07.2013 15:53
Kusząca propozycja :)
rjustysia 10.12.2012 11:48
pyszne są takie mocno owocowe desery!
ajres 07.11.2012 17:52
super
ajres 07.11.2012 17:52
super
Magda60 23.08.2012 23:07
dobrutkie
hahanka 07.08.2012 22:11
musi to być słodkie, ale pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak