Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z sosem parówkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3/4 szklanki
woda 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
mąka wg uznania
sól do smaku
olej do smażenia
parówki cienkie 3 sztuki
ketchup 4 łyżki
śmietana 2 łyżki
cebula 1/2 sztuki
żółty ser do posypania
woda do podlania
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z sosem parówkowym

Na patelni rozgrzać olej, dodać obrane i pokrojone w plasterki parówki. Obsmażyć. Dodać cebulę i zeszklić. Podlać wodą lub bulionem, dodać ketchup i wymieszać. Dodać śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Z mleka, wody, jajka i mąki ze szczyptą soli przygotować ciasto naleśnikowe. Smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju. Zwijać w ruloniki, ułożyć na talerzu, polać przygotowanym sosem i posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 21.09.2011 09:19
Ciekawe
pioge7 21.09.2011 09:01
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak