Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle z bakłażanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 40 dag
mielone mięso 15 dag
oliwa 3 łyżki
cebula biała 1
3/4 szklanki pólsłodkiego wina
masło 2 łyżki
sól, pieprz
bakłażan
bulion 1 kostka
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle z bakłażanem

Makaron ugotwac na pól miękko .Zahartowac zimna wodą .Bakłażany przekroic wdłuż na pół,ułożyc na blasze do pieczenia.Piec 15 minut w piekarniku.Następnie wydrążyc ostrożnie miąższ i posiekac go .Na gorącej oliwie udusic drobno posiekana cebulę i włożyc mięso .Po 10 minutach dodac bulion,wino i doprawic do smaku przyprawami .Ogniotrwałe naczynie wysmarowac masłem i ułożyc w nim warstwami makaron ,bakłażany ,parmezan ,skropic roztopionym masłem i zapiekac 10 minut w piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.09.2013 10:14
super obiadek
Ada-Gaba 18.07.2013 08:22
bardzo lubię połączenie makaronu z bakłażanem
Justa32 07.09.2012 09:54
Fajne!!!!
Seba 24.05.2012 09:32
extra
jasiek 28.10.2011 09:24
mniam
bami 26.09.2011 11:30
Bardzo fajny przepis z wykorzystaniem bakłażana :)
ben-ka 02.05.2011 14:03
Z winem,musi być dobre:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak