Sposób przygotowania

Makaron ugotwac na pól miękko .Zahartowac zimna wodą .Bakłażany przekroic wdłuż na pół,ułożyc na blasze do pieczenia.Piec 15 minut w piekarniku.Następnie wydrążyc ostrożnie miąższ i posiekac go .Na gorącej oliwie udusic drobno posiekana cebulę i włożyc mięso .Po 10 minutach dodac bulion,wino i doprawic do smaku przyprawami .Ogniotrwałe naczynie wysmarowac masłem i ułożyc w nim warstwami makaron ,bakłażany ,parmezan ,skropic roztopionym masłem i zapiekac 10 minut w piekarniku na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Z winem,musi być dobre:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo fajny przepis z wykorzystaniem bakłażana :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    Fajne!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię połączenie makaronu z bakłażanem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !