Sposób przygotowania

Orzechy / włoskie lub laskowe/ drobno siekamy. Do śmietany wsypujemy cukier i gotujemy na małym ogniu, często mieszając. Następnie zdejmujemy z ognia, dodajemy kakao i ucieramy ok. 5 min. Dużą tacę smarujemy olejem. Do gęstniejącej masy czekoladowej dodajemy orzechy, rodzynki i skórkę z owoców cytrusowych /pomarańczową lub cytrynową/ i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kulki, obtaczamy w mielonych orzechach lub pokruszonych płatkach migdałowych i układamy na tacy. Odstawiamy w chłodne miejsce na ok. godzinę do zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    pyszna przekąska
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetne ciastka
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo fajne pralinki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !