Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka węgierska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka zielona 5 strąków
pomidory 5 szt
cebula 2 szt
olej słonecznikowy 5 łyżek
sól do smaku
zielona pietruszka 1 łyżka[usiekana]
kabaczek 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka węgierska

Kabaczek obrać,opłukać,usunąć pestki i pokroić w kostkę,wypestkowaną paprykę pokroić w cienkie plasterki,pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w plastry,cebulę obrać i pokroić w plasterki,na patelni rozgrzać olej,włożyć cebulę i podsmażyć,dodać też kabaczek i smażyć około5 minut,po czym dodać paprykę i smażyć jeszcze około10 minut,dodać pomidory,sól,sproszkowaną paprykę i dusić pod przykryciem do miękkości,po czym wyłożyć na półmisek i posypać usiekaną zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak