Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w zalewie słodko-octowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 4 kg
ocet 0,5 l
ziele angielskie 7 ziaren
cukier 40 dag
woda 1,5 l
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
sól 3 łyżeczki
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w zalewie słodko-octowej

Paprykę opłukujemy, kroimy w paseczki, usuwamy gniazda nasienne.Paprykę przekładamy do rondelka, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu ok. 5-7 min. Odcedzamy i studzimy a następnie układamy w słoikach. Z wody, octu, cukru, soli, ziela angielskiego, liści laurowych, pieprzu i obranej, pokrojonej w piórka cebuli zagotowujemy zalewę. Ostudzoną zalewą zalewamy paprykę, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 01.02.2013 11:43
Bardzo lubię dodawać taka paprykę do sosu 1000 wysp :)
Wafelek2601 25.12.2012 02:01
Lubię taką paprykę
agnieszka137 21.09.2011 12:46
też robię bo lubię
Jarlin 21.09.2011 08:44
też robię swoją paprykę, ale często mieszam kolory
Emilia22 21.09.2011 08:29
pycha
magical66 21.09.2011 07:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak