Sposób przygotowania

Paprykę opłukujemy, kroimy w paseczki, usuwamy gniazda nasienne.Paprykę przekładamy do rondelka, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu ok. 5-7 min. Odcedzamy i studzimy a następnie układamy w słoikach. Z wody, octu, cukru, soli, ziela angielskiego, liści laurowych, pieprzu i obranej, pokrojonej w piórka cebuli zagotowujemy zalewę. Ostudzoną zalewą zalewamy paprykę, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    też robię swoją paprykę, ale często mieszam kolory
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    też robię bo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Lubię taką paprykę
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię dodawać taka paprykę do sosu 1000 wysp :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !