Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jablkowo - gruszkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
jabłka 1 kg
cukier 0.5 kg
woda 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jablkowo - gruszkowy

Jabłka oraz gruszki obieramy ze skórki, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. owoce przekładamy do duzego garnka, wlewamy wodę i cały czas mieszając smażymy je do czasu aż się rozpadna, wtedy wsypujemy cukier i smażymy jeszcze 20 minut. Gorący dżem przekładamy do słoików i pasteryzujemy jeszcze 5-10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.01.2013 18:30
mniam, pyszne smaki
Justa32 31.10.2012 16:58
zjadłabym
radosna29 12.03.2012 22:44
fajny dzemik a czy on sie zgesstnieje?
Katarzyna/kate1980 21.09.2011 20:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak