Sposób przygotowania

Buraki gotuję aż będą miękkie (ok. 40minut). Gdy ostygną, ścieram na tarce (na stronie z otworami \"po gwoździach\").
Rozpuszczam masło na patelni, wrzucam buraczki, doprawiam do smaku kwaskiem i cukrem. Dokładnie mieszam. Gdy osiągnę pożądany smak, dodaję łyżkę mąki i mieszam.
Podaję na gorąco do mięsa np. z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Uwielbiam buraczki
  • 3
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Buraczki to cz?sty go?? w naszej kuchni.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam takie buraczki do obiadu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !