Sposób przygotowania

Z mąki, soli,wody wyrobić ciasto. Ziemniaki zmielić z serem. Cebulę zeszklić na patelni. Masę serowo- ziemniaczaną wymieszać z cebulą. Przyprawić pieprzem i solą. Ciasto rozwałkować. Wycinać kółka. Nakładać farsz. Uformować pierogi. Obgotować w osolonej wodze z oliwą. Następnie lekko je przysmażyć na patelni- tak żeby miały złote plamki. Podawać ze śmietaną

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    makjato

    ciekawe, nigdy nie jadłam ruskich ze śmietaną
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    wolę z boczkiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !