Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne placki z ziemniaków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziiemniaki ugotowane 0,5 kg
ser żółty 25 dkg
żółtko jajek 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne placki z ziemniaków

Ziemniaki zemleć, dodać starty na grubej tarce ser i resztę składników. Wyrobić ciasto, doprawić do smaku, aby było pikantne. Na posypanej tartą bułką stolnicy rozwałkować je na grubość 0,5 cm. Wykrawać spodkiem od szklanki krążki, posypać bułką tartą i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Podawać np z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.11.2013 07:42
ciekawa propozycja
kate.500 18.04.2012 07:05
smaczne
leonkot 02.04.2012 13:38
pychota
kasienka23 21.01.2012 11:11
fajne placuszki
zdzislawa2 01.11.2011 18:19
świetne placuszki
Krystyna32 24.09.2011 22:21
extra
agnieszka214 24.09.2011 17:57
fajny
dianix 22.09.2011 11:04
bardzo luie pikantne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak