Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek kruchy z pianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 5 dkg
cukier 20 dkg
cukier wanilinowy
orzechy 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek kruchy z pianką

Upiec kruchy spód. Po upieczeniu , jeszcze ciepły, posmarować marmoladą lub dżemem. Ubić pianę z białek, dodać cukier i cukier waniliowy. Pianę ułożyć na kruchym spodzie, posypać grubo posiekanymi orzechami i włożyć do letniego piekarnika, aż lekko się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 15.10.2011 13:04
podobnie robię
iwona332 05.09.2011 16:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak