Sposób przygotowania

Z drożdży, ciepłego mleka, 3 łyżek cukru wyrabiamy rozczyn. Odstawiamy na 10 min. Następnie mieszamy z pozostałymi składnikami, pomału dodając mąkę i żółtka. Odstawiamy do wyrośnięcia. Potem rozwałkować ciasto na stolnicy oprószonej mąką i wycinamy szklanką kółka. Formujemy pączki. Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia. Pączki smażymy na oleju na ciemnozłoty kolor. Gotowe pączki nadziewamy budyniem i polewamy czekoladą.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowicie wygladaja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    mogę się poczęstować?
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Zjadłabym tak z rana takiego pączusia :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    śliczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !