Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtka gotowane 6 szt
masło 200 g
cukier 1 szkl
laska wanili 1 szt
rodzynki
skórka pomarańczowa w cukrze
migdały
twarożek 40 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha inaczej

Masło utrzeć w makutrze i dodawać przetarty ser z gotowanymi żółtkami,dodać cukier,dokładnie wymieszać,dodać drobno posiekaną i utartą z cukrem wanilię,skórkę pomarańczową pokrojoną w paseczki,dodać rodzynki i posiekane migdały,całą masę wyłożyć na lnianą serwetkę,zawiązać i włożyć między dwie deski[w prasce] przycisnąć i odstawić na kilka godzin,aby ser dobrze odciegł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 20.09.2011 18:41
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak