Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy Dianixa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
cebula 5 dag
mąka 3 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 1/8 litra
cytryna 1 sztuka
pietruszka zielona 1 łyżeckczka
woda 1/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy Dianixa

Grzyby nalezy oczyścić z ziemi i piasku. Następnie przyciąć trzony , opłukac oraz pokroić w drobną kostkę. Cebulę także obieramy, płuczemy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do grzybów. Zalewamy następnie 1/4 litra wody i dusimy pod przykrycieem az do miękkości. Doprawiamy mąką, dodajemy pprzyprawy- sól, pieprz. Wszytsko należy zagotować. Następnie łaczymy ze śmietaną. Wedle uznania mozna dodać 1-2 dkg masła i posiekanej zielonej pietruszki. Na koniecc przyrządzania dodajemy do smaku sok z cytryny.
Mozna dodać do obiadu, ziemnaików, kopytek, kotletów ziemniaczanych itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 23.10.2013 11:18
brdzo czesto do kopytek mic stosuje;]
mic 18.01.2012 20:58
do kopytek;p
Lidia6 02.01.2012 12:30
super
Marzena34 01.01.2012 15:35
wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak