Sposób przygotowania

Grzyby nalezy oczyścić z ziemi i piasku. Następnie przyciąć trzony , opłukac oraz pokroić w drobną kostkę. Cebulę także obieramy, płuczemy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do grzybów. Zalewamy następnie 1/4 litra wody i dusimy pod przykrycieem az do miękkości. Doprawiamy mąką, dodajemy pprzyprawy- sól, pieprz. Wszytsko należy zagotować. Następnie łaczymy ze śmietaną. Wedle uznania mozna dodać 1-2 dkg masła i posiekanej zielonej pietruszki. Na koniecc przyrządzania dodajemy do smaku sok z cytryny.
Mozna dodać do obiadu, ziemnaików, kopytek, kotletów ziemniaczanych itp.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniały
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    do kopytek;p
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    brdzo czesto do kopytek mic stosuje;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !