Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle ze szpikiem kostnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpik ciepły 2 łyżki
jajko 3 szt
bułka 1 szt
mąka w/g uznania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle ze szpikiem kostnym

Z bułki usunąć skórkę,jej miękisz pokroić w kostkę i wymieszać ze szpikiem,jajkami i taką ilością mąki,jaka potrzebna jest do wytworzenia gęstej masy,doprawić solą i pieprzem,uformować z powstałej masy kuleczki i wrzucić do gotującej się zupy,gotować przez 8 minut, knedle ze szpikiem kostnym serwujemy głównie do zup i też jako dodatek do mięs i samodzielne danie z dodatkiem jakiegoś sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lotar 20.09.2011 17:33
łeee, aż mnie ciarki przeszły... Lubię szpik, ale w knedlach to przegięcie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak