Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg na niebiesko z majonezem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrągi 3 szt
ocet do skropienia ryb
marchewka 2 szt
seler 1/2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1/2 szt
sól do smaku
majonez 1 słoiczek[mały]
rzodkiewka 8 szt
pomidor 1/2 szt
sałata 5 liści
kapary kilkanaście
buraczek 1 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarenek
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg na niebiesko z majonezem

Rybę oczyścić ,aby nie usunąć warstwy śluzu ,inaczej podczas gotowania nie nabiorą niebieskiego koloru,skropić każdą z nich kilkoma kroplami octu,w garnku zagotować około 2,5 l wody i wrzucić do niej obrane i pokrojone warzywa ,całość do smaku doprawić solą i pieprzem,gotować przez 15 minut,a następnie dodać pstrągi i gotować na bardzo małym ogniu,aż będą miękkie,po ugotowaniu wyjąć ryby z wywaru i przełożyć na półmisek,gdy ostygną przykryć je warstwą majonezu i udekorować pozostałymi produktami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak