Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Palóc

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 1 kg
ziemniaki 500 g
fasola szparagowa 500 g
cebula 1 szt
śmietana 200 ml
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kminek Prymat kilka ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat kilka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Palóc

W garnku głębokim rozpuścić tłuszcz i podsmażyć na nim posiekaną cebulę,dodać paprykę,pokrojone w kostkę mięso oraz kminek,w osobnym garnku w osolonej wodzie podgotować pokrojone w kostkę ziemniaki,w następnym garnku podgotować fasolkę szparagową,fasolkę oraz ziemniaki wrzucić do garnka z mięsem,dodać liście laurowe oraz wodę z gotowania ziemniaków ,gotować na wolnym ogniu,aż wszystkie składniki będą miękkie,tuż przed podaniem dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak