Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2,5 litra
ocet 1,5 szklanki
sól 4 łyżki
cukier 4 łyżki
cebula 3 sztuki
Gorczyca biała cała Prymat 1 paczka
olej 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 1 paczka
Ziele angielskie całe Prymat 1 paczka
papryka 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana w occie

Papryki myjemy, wydrążamy nasiona i kroimy na ćwiartki. Pokrojone papryki wkładamy do słoików. Do słoików dokładamy po 2 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, pół łyżeczki gorczycy, kilka krążków cebuli i 2 łyżki oleju. Zalewa: W garnku zagotowujemy wodę, ocet, sól i cukier. Gorącą zalewę wlewamy do wcześniej przygotowanych słoików z papryką. Zakręcamy. Pasteryzujemy 10-15 minut. Po pasteryzacji, słoiki stawiamy \"do góry nogami\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak