Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna Zupa Mleczna z ryżem i Jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 125 dag
woda 375 ml
mleko 1 l
sól 2 dag
sok jabłkowy 250 ml
cukier 2 Łyżki
jabłka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna Zupa Mleczna z ryżem i Jabłkami

Ryż opłukać i osączyć. Ugotować we wrzącej, posolonej wodzie, na małym ogniu pod przykryciem. Dodać Wrzące mleko, lekko posolić, dodać cukier do smaku, sok Jabłkowy, wymieszać. Wymyte, obrane i rozdrobione jabłka dodać do zupy, Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak