Sposób przygotowania

Na rozgrzane w garnku masło wrzucamy posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki- podsmażamy- dodajemy także podzielony na różyczki kalafior i jeszcze chwilkę smażymy.
Zalewamy wodą ( około 1,5 l) i wrzucamy kostki rosołowe- gotujemy 5 minut i dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki- gotujemy,aż zmiękną.
Mąkę mieszamy ze śmietaną i odrobiną zupy- zagęszczamy zupę.
Przyprawiamy, dodajemy posiekaną zieleninę.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    apetyczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    uwielbiam taką zupke:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    bardzo smaczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pyszny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    świetny pomysł na dzisiejszą zupe,mam kalafior i pieczarki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    wyśmienita
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    takie zupki to ja bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Takiej nigdy nie jadłam,ale chętnie ją wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !