Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowo- pieczarkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
masło 4 łyżki
mąka 2-3 łyżki
śmietana 18 proc 3/4 szklanki
pieprz
kostki rosołowe 3 szt
pietruszka zielona usiekana kilka łyżek
koperek usiekany kilka łyżek
sos sojowy
ziemniaki 3-4 szt
kalafior 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowo- pieczarkowa

Na rozgrzane w garnku masło wrzucamy posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki- podsmażamy- dodajemy także podzielony na różyczki kalafior i jeszcze chwilkę smażymy.
Zalewamy wodą ( około 1,5 l) i wrzucamy kostki rosołowe- gotujemy 5 minut i dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki- gotujemy,aż zmiękną.
Mąkę mieszamy ze śmietaną i odrobiną zupy- zagęszczamy zupę.
Przyprawiamy, dodajemy posiekaną zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 26.05.2012 11:51
Takiej nigdy nie jadłam,ale chętnie ją wypróbuję
MAR3STA 28.12.2011 15:38
pyszna!
Patrycja33 24.11.2011 19:40
takie zupki to ja bardzo lubię
Iwona45 09.11.2011 10:35
wyśmienita
Wacław 26.09.2011 09:22
świetny pomysł na dzisiejszą zupe,mam kalafior i pieczarki
Ewelina38 20.09.2011 19:36
super
Kuchareczekjeden 20.09.2011 17:59
pyszny obiad
agnieszka137 20.09.2011 17:49
bardzo smaczna
AgaS10 20.09.2011 17:25
uwielbiam taką zupke:)
Natalia40 20.09.2011 15:34
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak