Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory po normandzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 12 szt
cielęcina 25 dag
pieczarki 30 dag
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 1 łyżka
oliwa do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory po normandzku

kroimy pomidory na pół w poprzek,usuwamy komory nasienne.
kroimy na kawalki cielecinę i pieczarki,dusimy na masle.gdy cielecina sie zumienie i zmieknie przepuszczamy wszystko przez maszynke.wbijamy jajka,dodajemy lyzke bulki tartej,pieprz,sol,koperek.masą wypelniamy pomidory,przykrywamy je gorna czescia.ustawiamy je w brytfannie,dodajac oliwe i kilka lyzek wody.pieczemy okolo 15 minut w temp ~180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak