Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso mielone a\'la sapagetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna
cebula 1 sztuka
Pomysł na spagetti napoli 1 opakowanie
Mój przepis na spaghetti bolognese Prymat 1 opakowanie
woda 500 ml
żółty ser
chili
olej
makaron rurki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone a\'la sapagetti

Mięso mielone przyprawiamy Kucharkiem. Mięso mielone smażymy na odrobinie oleju. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Dusimy. Do miski wsypujemy Pomysły na Napoli i Boloński, zalewamy zimną wodą i dokładnie mieszamy. Następnie dolewamy do mięsa i cebuli. Mieszamy i gotujemy przez 20 minut na małym ogniu. W międzyczasie dodajemy starty żółty ser i mieszamy. Przyprawiamy chili. Podajemy z makaronem rurki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak