Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa na Gorąco z Cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 2sztuki
cebula 3sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa na Gorąco z Cebulą

Od czasu do czasu,z braku czasu można zjeść kiełbaskę na gorąco..... Mmmmmm pycha ;)


* 2 śląskie kiełbasy ( oczywiście można więcej w zależności ile jest osób)
* 3 duże cebule
* 5 gałązek nać pietruszki (posiekanej)
* 1 łyżeczka papryka czerwona w proszku
* sól,pieprz kolorowy (wg.uznania)
* olej do smażenia

Kiełbasę umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym.Ponacinałam jej skórkę i wtarłam w nią pół łyżeczki papryki czerwonej i popieprzyłam (odstawiłam) Cebulę obrałam pod bierzącą zimną wodą bo była strasznie piekąca (to jest też jeden ze sposobów na to żeby przy obieraniu cebula nie szczypała nas w oczy ;)) Następnie pokroiłam ją w grubsze krążki.Na patelni rozgrzałam troszkę oleju i wrzuciłam cebulę.Posoliłam ją,popieprzyłam i dodałam resztę papryki słodkiej czerwonej,posiekaną natkę .Przykryłam pokrywką i dusiłam do miękkości od czasu do czasu ją mieszając. Jak już była gotowa przełożyłam ją na talerz i przykryłam folią aluminiową. Na tej samej patelni usmażyłam kiełbaski z obu stron i gotowe. Podałam z wczesniej uduszoną cebulą,pomidorem,musztardą i pieczywem...

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 16:22
Prosto i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak