Sposób przygotowania

Od czasu do czasu,z braku czasu można zjeść kiełbaskę na gorąco..... Mmmmmm pycha ;)


* 2 śląskie kiełbasy ( oczywiście można więcej w zależności ile jest osób)
* 3 duże cebule
* 5 gałązek nać pietruszki (posiekanej)
* 1 łyżeczka papryka czerwona w proszku
* sól,pieprz kolorowy (wg.uznania)
* olej do smażenia

Kiełbasę umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym.Ponacinałam jej skórkę i wtarłam w nią pół łyżeczki papryki czerwonej i popieprzyłam (odstawiłam) Cebulę obrałam pod bierzącą zimną wodą bo była strasznie piekąca (to jest też jeden ze sposobów na to żeby przy obieraniu cebula nie szczypała nas w oczy ;)) Następnie pokroiłam ją w grubsze krążki.Na patelni rozgrzałam troszkę oleju i wrzuciłam cebulę.Posoliłam ją,popieprzyłam i dodałam resztę papryki słodkiej czerwonej,posiekaną natkę .Przykryłam pokrywką i dusiłam do miękkości od czasu do czasu ją mieszając. Jak już była gotowa przełożyłam ją na talerz i przykryłam folią aluminiową. Na tej samej patelni usmażyłam kiełbaski z obu stron i gotowe. Podałam z wczesniej uduszoną cebulą,pomidorem,musztardą i pieczywem...

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Prosto i smacznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !