Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zebra

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1,5 szklanka
olej 1 szklanka
mąka 3 szklanka
kakao 2 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zebra

białak ubic z cukrem na sztywno,dodac zoltka oraz pozostale skladniki,wymieszac.ciasto podzielic na dwie rowne czesci.do jednej dodac dwie lyzki kakao do drugiej 2 lyzki mąki. tortownice 24-26 cm wysmarowac maslem i posypac bulka tartą.na srodek formy nakladac na przemian 2 lyzki jasnej i dwie lyzki ciemnej masy.
piec okolo godziny w temp ~180stopni.
po ostudzeniu mozna polac polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak