Sposób przygotowania

Wszystkie składniki oprocz dzemu i śmietany służą do zrobienia ciasta. Opis jak j zrobić znajduje się pod adresem:http://www.doradcasmaku.pl/przepis/167755/ciasto-nalesnikowe.html

Gotowe placki naleśnikowe nalezy z jednej strony pokryć dzemem, u mnie malinowym. Ilośc dzmu indywidalna, w zależności jak kto lubi, Następnie nalesnika skręcamy, tak by wyglądał jak na zdjęciu, Polewamy śmietaną i jemy. Czasem niektórzy lubią nalesniki podgrzać wcześniej by były bardziej chrupiące. Wiec smietane kladziemy dopiero po podgrzaniu nalesnika.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    uwielbiam takie naleśniczki, te musza byc pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    lubię bardzo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne naleśniczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    mniam
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    cudne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    zawsze niezawodne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !