Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo i najlepiej przy użyciu robota zmiksować na gładka masę razem z surowym jajkiem i wcześniej namoczoną bułką oraz cebulą (im masa jest gładsza tym potem lepsze są nasze kotlety)masę jajeczną doprawić do smaku pieprzem i jarzynką lub jak ktoś woli to zamiast jarzynki może użyć soli ,gdyby masa była zbyt luźna można dosypać troszkę bułki tartej .
Kiełbasę ,paprykę i ser drobno pokroić ,dodać szczypiorek i wymieszać .
Z masy jajecznej formować kotleciki,każdego w środku nadziać porcją nadzienia ,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na margarynie z dodatkiem oleju .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię kotlety z jajek. Pychotka:)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !