Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy, wsypać ryż i podsmażać przez chwilę. Do ryżu wlać likier kawowy, a następnie kawę.Gdy ryż wchłonię kawę, powoli dolewać po niewielkiej ilości bulionu. Gdy ryż będzie pół twardy dodać sparzone krewetki. Wszystko razem chwilę poddusić, dodać pietruszkę i wymieszać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Absolutnie mi nie pasuje ta kompozycja smaków...
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    mnie z kolei bardzo odpowiada! :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    przyznam, że bardzo odważny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    bardzo ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !