Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Czekolada tabliczka 1 sztuka
jaja 1 sztuka
cukier 1-1,5 łyżki
śmietana kremowa 30% lub 36% 75 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem do uzyskania puszystej masy. Całą czekoladę roztapiamy i studzimy, a następnie ucieramy żółtko z jajka razem z cukrem, dodajemy do czekolady i mieszamy. Ubijamy białko z jaja trzepaczką lub mikserem, dodajemy do bitej śmietany i delikatnie mieszamy. Obie masy łączymy ze sobą łyżką, przekładamy do pucharków i wkładamy do lodówki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 01.06.2012 15:43
pyszne
berys18 03.05.2012 07:58
super pomysł
berys18 03.05.2012 07:58
super pomysł
Tika4444 30.04.2012 13:59
oj, zjadło by się
Wacław 02.04.2012 09:12
smaczne,mniam
Jolanta14 27.02.2012 20:43
pycha:)
olkaaa 23.02.2012 07:58
fajne
Ada-Gaba 18.02.2012 11:32
extra
AgaS10 30.11.2011 06:30
super:)
kate.500 02.11.2011 10:25
super przepis , jakie slodkie cudo ;-))
Dorian 02.10.2011 11:25
pyszne slodkosci
Teresa19 26.09.2011 16:37
super
Ania67 22.09.2011 09:32
wspaniały
zdzislawa2 20.09.2011 14:49
Super deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak