Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe babeczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały pół kg
margaryna 10 dag
jajko 3 sztuki
cukier puder pół szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe babeczki

Ser biały zmielić w maszynce, najlepiej 2 razy. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka i zmielony ser biały. Ucierać cały czas. Następnie wsypać opakowanie budyniu i cały czas mieszać. Białka posolić szczyptą soli. Odstawić na 10 minut do lodówki. Po tym czasie ubić. Włożyć do ciasta i utrzeć. Tak powstałe ciasto przełożyć do wysmarowanych masłem i obsypanej bułką tartą foremek. Piec ok. 25 minut w 200 st, na koniec ostudzone posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 28.05.2013 19:17
pyszne są!
plocia 19.08.2012 22:12
uwielbiam to co z twarogiem
maryśka 25.11.2011 11:00
super
Juleczka20 10.11.2011 09:45
świetne
Juleczka20 10.11.2011 09:45
świetne
aacaac 09.11.2011 07:50
fajne
Kate131 08.10.2011 09:10
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak