Sposób przygotowania

Winogrona umyć, i przetrzeć przez sito, dogniatać pałką. Ten przecier co wyjdzie włożyć do miski. Maliny rozgnieść w osobnej misce. Owoce przełożyć do jednej wspólnej miseczki. Dodać do nich 25 dag cukru zelującego 3:1. Gotować na ogniu i mieszać cały czas przez ok. 3 minuty. Przełożyć do słoiczków. Pasteryzować je przez 5 minut. Dać do spiżarki.

Komentarze

  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszny:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    świetny domowy dżem
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    takiego jeszcze nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    ale smacznie wyglada ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !