Sposób przygotowania

Formę do muffinów wykładamy papilotkami. W każdą wkładamy biszkopta, śmietankę ubijamy pod koniec ubijania dodając cukier.
Cały czas miksując dodajemy stopniowo serek Danio.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko studzimy i łączymy z masą serową.
Serkiem wypełniamy papilotki z biszkoptem i dekorujemy owocami.
Połowę opakowania galaretki rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody i studzimy. Gdy galaretka zgęstnieje, pędzelkiem nakładamy ja na owoce.
Tak przygotowane serniczki wkładamy do lodówki na kilka godzin ( ja przed wyjęciem z formy czekałam 5 godzin).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !