Sposób przygotowania

Galaretki rozpuszczamy w połowie zalecanej wody i odstawiamy do przestygnięcia.Truskawki opłukujemy, osuszamy, obieramy z szypułek, kilka dorodnych sztuk odkładamy do dekoracji a resztę przekrawamy na pół.Pomarańcz obieramy ze skórki i razem z brzoskwinią kroimy na cząstki. W salaterce układamy na spodzie owoce, zalewamy niewielką ilością tężejącej galaretki. Kremówkę ubijamy z cukrem, dodajemy przestygniętą, tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy.Na owoce w miseczce przekładamy masę śmietanowo-galaretkową. Dekorujemy odłożonymi owocami. Odstawiamy do lodówki na ok. 60 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !