Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty włoskiej i papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 2 kg
papryka żółta 15 dag
papryka czerwona 15 dag
cebula 15 dag
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty włoskiej i papryki

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i drobno szatkujemy. Papryki opłukujemy, osuszamy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę.Cebule obieramy i również kroimy w drobną kostkę.W glinianym naczyniu układamy warstwami kapustę, paprykę i cebulę, kolejne warstwy przesypując solą i lekko ugniatając.Na wierzchu kładziemy talerzyk i obciążamy go. Surówkę odstawiamy na 4-5 dni do ukiszenia. Surówkę możemy także pasteryzować na zimę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak