Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczewica po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
oliwa 3 łyżki
nasiona gorczycy Prymat 0,25 łyżeczki
mielone nasiona kolendry 0,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
soczewica 25 (ciemna)

Przepis i sposób przygotowania na: Soczewica po grecku

Soczewicę umyć, zalać wodą i moczyć 1 godz. Następnie gotować pod przykryciem 20 min. Dodać pieprz, gorczycę, kolendrę, pokruszony listek, zmiażdżony czosnek, sól i gotować ponad 1 godz., do momentu uzyskania miękkości soczewicy. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na oliwie, dodać do soczewicy i wymieszać. Podawać jako dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 09.02.2011 11:56
raczej nie dla mnie:)
szajba2 30.12.2010 14:47
też nie jadłem jeszcze soczewicy ale mnie nie ciągnie do próbowania
berys18 08.11.2010 08:37
tez nigdy nie próbowałam soczewicy
Barbara55 03.07.2010 18:10
ciekawe jak smakuje soczewica
IZABELA29 19.05.2010 10:41
no ja również nie próbowałam i ciekawa jestem jak ona smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak