Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 9 dag
cukier waniliowy 1/2 torebki
mąka pszenna 6 dag
mąka ziemniaczana 4 dag
jabłka prażone 1 l
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
śmietana kremowa 30% 2 kubeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier puder 2-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Biszkopt
Białka ubić na pianę , dodać żółtka, 9dag. cukru i cukier waniliowy oraz mąki. Wymieszać wylać na blaszkę i upiec biszkopt przez 25 min w temp. 175 stopniach.
Galaretkę rozpuścić w szklance wody i gdy zacznie tężeć wymieszać z jablkami , a nastepnie wylać na biszkopt.
Żelatynę rozpuściś w trochę wody, kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i dodać zelatynę , rozsmarować na masie jabłkowej. Wstawić do lodówki aby stężał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.10.2011 20:15
moja ulubiona
smakowita 20.09.2011 23:49
robię podobną i jest bardzo smaczna
annao 20.09.2011 08:23
pychota;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak