Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki sojowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soja 3 szklanki
czerstwe bułki 2 szt
mleko 0,75 szklanki
cebula 1 szt
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki sojowe

Soję moczymy ok. 5 godzin, odcedzamy, zalewamy świeżą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Czerstwe bułki namaczamy w mleku i odciskamy. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Soję, bułki i cebulę miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy jedno jajko, posiekaną natkę i doprawiamy do smaku. Dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy placuszki, obtaczamy w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.03.2014 10:51
bardzo ciekawy pomysł :)
Bernadeta1 23.01.2013 18:17
ciekawy przepis
Małgorzata113 19.09.2011 21:30
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak