Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry sos sałatkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda dijon 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżka
ocet winny 1 łyżeczka
cukier 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry sos sałatkowy

Musztardę mieszamy z octami oraz cukrem. Intensywnie mieszamy, aby musztarda dobrze połączyła się z octami, a cukier całkowicie rozpuścił. Doskonały sos podkreślający smak sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.09.2012 21:38
muszę spróbować
Anna169Hosz 11.06.2012 09:11
Mnie odpowiada, lubię ostre smaki.
BernadettaP 14.01.2012 17:28
Pycha :)
Grażyna13 30.11.2011 12:31
Musze spróbowac :)
Margo1 01.11.2011 19:06
to sos dla mojego męża !
MAR3STA 22.09.2011 22:59
chętnie spróbuję
Kopiko1983 22.09.2011 06:43
Fajny zestaw składników!
pacpaw 21.09.2011 12:23
@Jolanta pomimo obecności octu zdecydowanie przewodnim smakiem jest ostry smak musztardy. Ta Dijon już to w sobie, że ciężko jej smak jest czymś przytłumić
Agnieszka_B 20.09.2011 20:56
U Ciebie zawsze można znaleźć coś z nutą ostrości... I to bardzo mi się podoba:)
Jolanta_P-S 20.09.2011 19:59
on jest bardziej ostro-kwaśny
agnieszka137 20.09.2011 17:52
świetny
pioge7 20.09.2011 08:54
mniam
halinka1011 19.09.2011 21:36
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak