Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra w moim wykonaniu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
czekolada gorzka 1
Czekolada słodka biała 1
cukier 2 szklanki
mąka 2,5 szklanki
proszek do pieczena 2 łyżki
kakao 3 łyżki
olej 1 szklanka
Orenżada pomarańczowa lub mine 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra w moim wykonaniu

1. Białka oddzielamy od żóltek i ubijamy, następnie do ubitych białek dodajemy cukier i żółtka.
2. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia do naszej masy i miksujemy.
3. Następnie cały czas miksująć dodajemy powoli olej i orenżadę lub wodę według uznania.
4. Oddzielamy masy do jednej dodajemy 3 łyżki mąki a do drugiej kakao.
5. Blache smarujemy margaruyną i posypujemy bułką tartą.
6. wlewamy na przemian raz ciemna a ra jasna mase.
7. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut.
8. Rozpuszczamy osobno czarna i biala czekolade po czym wylewamy na przemian na ostygnięte ciasto.
Mam nadzieje ze bedzie smakowało;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak