Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z wątróbki drobiowej z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 200 g
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka[posiekana]
olej 6 łyżek
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
ryż 250 g
groszek zielony 200 g
ser żółty 40 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z wątróbki drobiowej z pomidorami

Ryż ugotować,wątróbkę pokroić w drobną kostkę i usmażyć,podsmażyć na patelni posiekaną cebulę i natkę pietruszki,dodać koncentrat pomidorowy i całość zagotować,wymieszać ryż,wątróbkę i sos,dodać zielony groszek i starty ser żółty.Następnie nałożyć potrawę do żaroodpornego naczynia i piec przez 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak