Sposób przygotowania

Pomidory (najlepsza na przecier wg mnie jest lima- tania, ma mało pestek i wody, a za to dużo miąższu) sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki. Zagotować i następnie próżyć na małym ogniu przez 10 minut. Gdy trochę przestygną, zmiksować, przetrzeć przez sito, wlać do słoiczków i pasteryzować 10-12 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    muszę kiedyś zrobić - tak planuje planuje i na tym się kończy. Może w następnym sezonie?
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Zdążysz jeszcze teraz :-) Ja co prawda dostałam pomidory od Brata, ale widziałam w sklepie, że lima jest po 1,00-1,50 kg, także można jeszcze spokojnie korzystać :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ja robię co roku, rewelacyjne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Samo zdrowie, tez go robię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    taki najlepszy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !