Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser zabaglione

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 10 szt
cukier waniliowy 1 szt
cukier 5 łyżki
sherry 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: deser zabaglione

żółtka utrzeć z cukrem dodać cukier waniliowy oraz sherry ucierając w naczyniu ustawionym na parze gdy masa zgęstnieje przełozyć do miseczki podawać na gorąco z biszkoptami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak